Consiliul Consultativ al Ministerului Finanțelor își reia activitatea
23.03.2023

În contextul relansării activității Consiliul Consultativ al Ministerului Finanțelor în domeniul impozitelor și taxelor, a fost convocată ședința acestuia cu participarea echipei Ministerului Finanțelor, reprezentanților mediului de afaceri, patronatelor, societății civile, Serviciului Fiscal și Serviciului Vamal.

 

Amintim, Consiliul este instituit ca organ consultativ cu atribuții de examinare a situațiilor de interes major, a proiectelor de acte normative relevante, a priorităților de dezvoltare instituționale. Acesta reprezintă o platformă de comunicare și interacțiune între experții fiscali și vamali din sectorul public și cei din sectorul privat, în cadrul căreia urmează a fi discutate subiecte ce țin de cadrul normativ fiscal și vamal care au impact asupra mediul de afaceri, dar și identificarea soluțiilor de optimizare.  Ședințele Consiliului vor fi desfășurate trimestrial. 

 

În cadrul ședinței de relansare a fost anunțată crearea a patru grupuri de lucru, care vor examina:

  • modul de impozitare a nerezidenților;
  • implementarea conceptului prețurilor de transfer;
  • simplificarea documentării activității de transport;
  • perfecționarea procesului de delegare a salariaților.

 

Relansarea activității Consiliului este o prioritate a conducerii Ministerului Finanțelor, anunțată la începutul acestui an. Consiliul urmează să genereze idei și soluții pentru a eficientiza aspectele importante legate de impozite, taxe, dar și alte chestiuni necesare activității antreprenoriale, comunică Ministerul Finanțelor.