Сегодня: Понедельник 16 мая 2022 | EUR: 19.7089 | USD: 18.9755
 
"Contabilitate şi audit" № 12, 2016
Главная » Архив журнала » № 12, 2016 » ОБНОВЛЕНИЯ В ОБНП

privind acordarea scutirilor la schimbarea domiciliului din Republica Moldova în altă ţară

ÎNTREBARE: (29.2.3.48) Cetăţenii Republicii Moldova care intenţionează, pe parcursul anului fiscal, să-şi schimbe domiciliul din Republica Moldova în altă ţară, la depunerea Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit, au dreptul să utilizeze scutirea personală integrală?

 

Fiecare contribuabil (persoană fizică rezidentă) are dreptul la o scutire personală în mărimea sumei stabilite la art. 33 din Codul fiscal.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 83 alin. (7) din Codul fiscal, dacă contribuabilul intenţionează să-şi schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova în altă ţară, el este obligat să prezinte Declaraţia cu privire la impozitul pe venit (forma CET 15), în modul stabilit de Guvern, pentru perioada anului de gestiune cît a fost rezident.

Ţinînd cont că la momentul schimbării domiciliului permanent din Republica Moldova contribuabilul este obligat să determine obligaţia fiscală pentru întreaga perioadă a anului cît a fost rezident, acesta utilizează cuantumul întreg al scutirii stabilite pe anul respectiv la care are dreptul conform legislaţiei.

Ordinul IFPS nr. 1202 din 24.11.2016
Комментарии:
К этой статье пока нет комментариев.

Для того чтобы оставить комментарий необходимо авторизоваться.
Если Вы еще не зарегистрированы, пройдите процедуру регистрации.