Cererea persoanei fizice de restituire a impozitului achitat/reținut în plus
15.04.2024

Începând cu data de 1 mai 2024, Serviciul Fiscal de Stat va recepționa cererile privind restituirea sumei impozitului pe venit achitat/reținut în plus de la persoana fizică rezidentă a Republicii Moldova pentru perioada 2023, precum va iniția examinarea cererilor depuse anterior termenului stabilit pentru prezentarea Declarației cu privire la impozitul pe venit.
Excepție sunt situațiile în care persoana fizică intenționează să își schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova, cererea fiind examinată la data recepționării.

 

Persoana fizică poate solicita restituirea impozitului pe venit prin depunerea Cererii de restituire a sumei achitate/reținute în plus:
 

  • în format electronic, prin intermediul serviciului ,,Declarație electronică”, în cazul în care persoana fizică dispune de semnătură electronică. Pentru a depune cererea electronic este necesar să accesați Compartimentul „Cerere de restituire”;
  • pe suport de hârtie, de sine stătător (sau de reprezentantul legal al acesteia), la subdiviziunea teritorială a SFS în raza căruia se deservește.
     

La cerere se vor anexa documente confirmative, după caz, conform Ordinului SFS nr.134/2017.


Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot telefona la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).