AIPA va prezenta oportunitățile de subvenționare
31.01.2024

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va desfășura în perioada 1–8 februarie campania de informare 2024 cu genericul „Agricultura și mediul rural – oportunități de subvenționare”. Aceasta are drept scop prezentarea potențialilor beneficiari de subvenții a oportunităților de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul curent, inclusiv și absorbția corectă a fondurilor nerambursabile acordate. 

 

Campania va asigura informarea fermierilor, autorităților publice locale, asociațiilor de profil și membrii acestora, reprezentanți ai diasporei, potențiali beneficiari ai plăților directe în sectorul zootehnic, precum și organizații din domeniul cercetării și inovări și instituții de învățământ cu profil agroindustrial despre măsurile și condițiile de finanțare, lista documentelor necesare şi etapele de accesare a FNDAMR, prezentând drepturile şi obligațiile ce revin beneficiarilor de subvenții, comunică AIPA.

 

Reprezentanții autorității vor fi prezenți în 35 raioane conform graficului aprobat. AIPA vine cu un îndemn către toate părțile interesate să participe la sesiunile de informare în vederea accesării subvențiilor pentru anul 2024, contribuind astfel la modernizarea agriculturii și dezvoltarea zonelor rurale din țara noastră.