CBTM 2025-2027: participăm la elaborarea proiectului
02.02.2024

Ministerul Finanțelor invită toate persoanele interesate să prezinte, până la 15 februarie 2024, propuneri pentru elaborarea Cadrului bugetar pe termen mediu (2025-2027), care reprezintă documentul de planificare a politicilor publice pentru o perioada de trei ani. Acesta se actualizează anual și stă la baza elaborării proiectului de  buget pentru anul viitor, în special în partea ce ține de politica bugetară și administrare fiscală şi vamală.
 

Propunerile înaintate urmează să vizeze domeniile de competență a Ministerului Finanțelor, în principal:

  • finanțele publice
  • impozite și taxe
  • vamal.

 

Ministerul solicită ca propunerile să corespundă următorului model:

1. Propunerile pentru modificarea actelor normative

2. Denumirea legii, numărul şi conţinutul articolelor, care se propun spre modificare

3. Propunerile de modificare cu expunere explicită a motivelor şi argumentarea propunerilor de modificare, inclusiv impactul financiar asupra bugetelor și intrarea în vigoare a propunerilor de modificare

4. Fiecare propunere prezentată urmează a fi însoţită de calcule care să exprime impactul financiar asupra bugetelor, precum şi, după caz, o evaluare cantitativă şi calitativă (beneficii/costuri) efectuată conform metodologiei de analiză a impactului în procesul de fundamentare a proiectelor de acte normative, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 23/2019.
 
Propunerile urmează a fi transmise în adresa Ministerului Finanțelor, inclusiv prin e-mail la adresa
corina.alexa(at)mf.gov.md  și nina.rotaru(at)mf.gov.md în termenul stabilit.