Nu doar contribuabilii mari vor putea comanda până la 10 mii formulare cu regim special
15.03.2024

Lista entităților cu drept de a solicita eliberarea unui număr mai mare de formulare tipizate de documente primare cu regim special va fi extinsă. Prevederea este inclusă în proiectul ordinului elaborat și propus pentru consultări publice de Serviciul Fiscal de Stat, prin care urmează a fi operate modificări în Ordinul nr. 13/2017.

 

Astfel, în redacție nouă va fi expus pct. 12 din Regulamentul aprobat prin ordinal prenotat. Potrivit acesteia, pentru excluderea comenzilor nefondate de serie și diapazon de numere pentru formularele stabilite1 la pct.2 din Ordinul nr. 13/2017, sistemul va acorda per comandă pentru fiecare tip de formular un diapazon de:

 

a) maxim 10 mii de formulare – pentru agenții economici deserviți de Direcția deservire contribuabili mari, precum și pentru agenții economici care nu sunt deserviți de Direcția deservire contribuabili mari, dar sunt furnizori de energie electrică, servicii comunale (energia termică, apa caldă, servicii de alimentare cu apă și canalizare), gaz natural, servicii publice de telefonie fixă și mobilă;

b) maxim 1 000 de formulare – pentru ceilalți agenți economici.

 

Amintim, la momentul de față doar contribuabilii deserviți de DDCM au posibilitatea să comande un diapazon maxim de 10 mii de formulare.

 

Consultările publice vor dura până la 22 martie.

_________________________________________

1 a) actul de achiziţie a mărfurilor;

b) actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune şi a cheltuielilor aferente; 

c) bonul de plată;

d) chitanţa de recepţie a plăţilor nefiscale (1-SF);

e) chitanţa de recepţie a plăţilor fiscale (2-SF);    

h) factura fiscală;

i) delegație;

j) foaie de parcurs pentru autoturisme;

k) foaie de parcurs pentru autocamioane;

l) foaie de parcurs pentru autobuze;

m) borderou de achiziţie a laptelui;

n) aviz de însoțire a mărfurilor.