Și în cazul desemnării procentuale CET18 poate fi prezentată pe suport de hârtie
25.03.2024

Persoanele fizice rezidente (cetăţeni ai Republicii Moldova, cetăţeni străini şi apatrizi, inclusiv membri ai societăţilor şi acţionari ai fondurilor de investiţii) care direcţionează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget prezintă darea de seamă fiscală pe suport de hârtie sau utilizând metodele automatizate de raportare electronică.

 

Prevederea este inclusă în art. 187 alin. (21) lit.  i) din Codul fiscal  și a intrat în vigoare la 22 martie 2024, data publicării în MO (nr. 111) a Legii nr. 61 /2024 pentru modificarea unor acte normative.

 

Astfel, și în cazul efectuării desemnării procentuale persoanele fizice vor fi în drept să depună Declarația CET18 pe suport de hârtie, obligația de prezentare a acesteia doar în format electronic fiind anulată.

 

Prevederea se aplică și pentru perioada fiscală aferentă anului 2023.

 

Amintim, prin Legea nr. 356/2022 articolul prenotat din Codul fiscal a fost completat cu lit. i), care stabilea inclusiv că, persoanele menționate la art. 83 alin. (2) lit. b) prezintă darea de seamă fiscală utilizând doar metodele automatizate de raportare electronică.