BGPF: impozitul unic al rezidenților parcului IT
02.04.2024

În compartimentul Impozitul unic aferent rezidenților parcurilor pentru tehnologia informației, plasat în Baza Generalizată a Practicii Fiscale, au fost operate modificări. Acestea au fost aprobate de Serviciul Fiscal de Stat prin Ordinul nr. 119/2024 și prezintă poziția oficială a autorității la întrebările plasate în continuare.

 

37.24 Ce rapoarte și dări de seamă urmează a fi prezentate de către rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației?

 

37.18 Cum se calculează impozitul unic?

 

37.26 Este obligată Administrația parcului să prezinte Serviciului Fiscal de Stat informații privind înregistrarea companiilor ca rezidenți ale parcului pentru tehnologia informației?

 

37.8 În Nota de informare privind salariul și alte plăți efectuate de către rezidentul parcului pentru tehnologia informației în folosul angajaților se va indica suma anuală brută sau netă obținută de către angajat?

 

37.5 Ce impozite, taxe și contribuții se includ în componența impozitului unic?

 

37.7 Care este regimul fiscal aplicat de către rezidenții parcului IT asupra veniturilor achitate persoanelor fizice pentru prestarea serviciilor?

 

37.29 Au obligația de a prezenta Nota de Informare privind salariul şi alte plăţi efectuate de către angajator în folosul angajaţilor, precum şi plăţile achitate rezidenţilor din alte surse de venit decât salariul şi impozitul pe venit reţinut din aceste plăţi (forma IALS21), rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației?

 

37.27 Au obligația angajații rezidenților parcurilor pentru tehnologia informației de a prezenta Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit?

 

37.43 Cum va fi impozitat venitul obținut de către ucenic în perioada de formare profesională în cadrul agentului economic rezident al parcului pentru tehnologii informaționale? În perioada menționată cum se prezintă suma achitată ucenicilor în Informația (forma IRM19) și în Darea de seamă (forma IPC21)?

 

37.44 Urmează a fi impozitate veniturile obținute de către Administrația parcului pentru tehnologia informației?

 

Întrebarea cu codul 37.41 (Care este valoarea maximă a creditului pentru agenții economici rezidenți ai parcurilor IT, în raport cu care poate fi realizat dreptul la subvenționare conform Regulamentului aprobat prin Ordinul nr.66 din 20 mai 2020?) a fost transmisă în arhivă.