Registrul CAT MCC/IF, actualizat
05.04.2024

Autoritatea fiscală a actualizat Registrul Centrelor de asistență tehnică, care au obţinut dreptul de a practica activităţi de instalare, reparaţie şi deservire tehnică a mașinilor de casă și de control/ imprimantelor fiscale (CAT MCC/IF).

 

Astfel, de la începutul anului 2024 au fost eliberate 17 certificate de înregistrare în calitate de CAT MCC/IF, iar lista tuturor entităților cu certificate valabile la situația din 31 martie 2024, precum și modelele mașinilor de casă și de control livrate/ deservite de către acestea, poate fi consultată aici.

 

Amintim, modul de eliberarea şi retragere a certificatului CAT MCC/IF este reglementat de art. 1441 din Codul fiscal.

 

Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 141/2019, prin care a fost aprobat și Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă și de control pentru efectuarea decontărilor în numerar și/sau prin alt instrument de plată (anexa nr. 3), desfășurarea activităților de instalare, reparare, deservire tehnică a MCC fără a deține certificatul de înregistrare în calitate de centru de asistență tehnică pentru MCC/IF respectivă sau desfășurarea activităților de instalare, reparare, deservire tehnică cu certificatul de înregistrare cu termenul de valabilitate expirat sau perfectarea incompletă (inadecvată) a Registrului de asistență tehnică se califică drept încălcări ale regulilor de exploatare a mașinilor de casă și de control/imprimantelor fiscale.

 

Reiterăm, în cadrul contractului de asistență tehnică în vigoare, centrul de asistență tehnică (distribuitorul exclusiv) are obligația să repună în funcțiune MCC/IF în cel mult 48 de ore de la momentul adresării. Totodată, Centrul poate reprezenta interesele utilizatorului la Serviciul Fiscal de Stat de sine stătător, fiind reprezentantul acestuia.