BGPF: reflectarea veniturilor persoanelor fizice în dările de seamă
11.04.2024

Particularitățile reflectării în rapoartele lunare și anuale a plăților efectuate în favoarea persoanelor fizice cetățeni (rezidente și nerezidente) sunt prezentate în Baza Generalizată a Practicii Fiscale, actualizările fiind aprobate de Serviciul fiscal de Stat prin Ordinul  nr. 140/2014.

 

29.1.6.2.3 Cum se vor reflecta în darea de seamă lunară (forma IPC 21) veniturile persoanelor fizice nerezidente primite sub formă de salarii și alte plăți similare din activitatea desfășurată conform contractului (acordului) de muncă?

 

29.1.6.2.16 Cum se vor reflecta veniturile persoanelor fizice nerezidente primite în calitate de administrator, fondator, membru al consiliului de administrație ori membru al organelor de conducere ale unui rezident al Republicii Moldova sau nerezident care dispune de o reprezentanţă permanentă în Republica Moldova, dacă asemenea venituri sunt cheltuieli ale reprezentanței permanente?

 

29.1.6.2.26 Cum se reflectă în darea de seamă lunară (forma IPC21) veniturile din cîştigurile de la loterii şi/sau pariuri?

 

29.1.6.3.18 Ce cod al sursei de venit se indică în darea de seamă anuală (forma IALS) la reflectarea veniturilor scutite de impozitare prealabilă conform art.90 alin. (4) din Codul fiscal?

 

29.1.6.3.11 Ce cod al sursei de venit se indică în darea de seamă anuală (forma IALS 21) la reflectarea venitului persoanelor fizice nerezidente primite în calitate de administrator, fondator, membru al consiliului de administrație ori membru al organelor de conducere ale unui rezident al Republicii Moldova sau nerezident care dispune de o reprezentanţă permanentă în Republica Moldova, dacă asemenea venituri sunt cheltuieli ale reprezentanței permanente?

 

29.1.6.3.9 Cum se vor reflecta în darea de seamă anuală (forma IALS 21) veniturile persoanelor fizice nerezidente aferente veniturilor primite sub formă de salarii și alte plăți similare din activitatea desfășurată conform contractului (acordului) de muncă?

 

29.1.6.3.12 Ce cod al sursei de venit se indică în darea de seamă anuală (forma IALS) la reflectarea veniturilor obținute de către persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător aferente livrării producției din fitotehnie și horticultură în formă naturală, inclusiv a nucilor și a produselor derivate din nuci, și a producției din zootehnie în formă naturală, în masă vie și sacrificată, cu excepția laptelui natural (art. 901 alin. (35) Codul fiscal)?

 

29.1.6.3.19 Vor fi reflectate în Nota de informare (forma IALS) veniturile achitate sub formă de cîştiguri de la loterii şi/sau pariuri?