Granturi pentru dezvoltarea sectorului turismului
15.04.2024

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a semnat contracte de finanțare cu 48 companii din domeniul turismului, care prin intermediul Programului de sprijin pentru dezvoltarea ÎMM-urilor din sector vor obține granturi în valoare totală de 17 mil. lei și vor investi în economia țării peste 35 mil. lei. Granturile sunt acordate de Guvernul Republicii Moldova și cofinanțate de Uniunea Europeană, comunică ODA.

 

Prin alocarea de până la 500 000 lei per proiect, antreprenorii se angajează să investească în îmbunătățirea calității serviciilor turistice, dezvoltarea infrastructurii necesare, modernizarea unităților de cazare, a facilităților de agrement sau a infrastructurii de transport, inclusiv în zonele rurale. Investițiile în sectorul turistic vor consolida competitivitatea națională pe piața internațională și vor reînnoi interesul diasporii pentru revenirea în țară.

 

„În ultimii ani, turismul ia amploare în Moldova și devenim tot mai vizibili pe harta turismului european. Ne dorim să dezvoltăm turismul cu specific local, în zone rurale, care să ne pună în valoare locurile, tradițiile și, desigur, ospitalitatea. Astfel, astăzi ne angajăm atât în dezvoltarea afacerilor dumneavoastră, cât și în încurajarea diasporei să revină acasă”, a menționat Gheorghe Iudin, directorul interimar ODA.

 

Amintim, Programul de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului  gestionat de ODA a fost lansat în toamna anului 2023. Detalii suplimentare aici.