BGPF: declararea taxelor și impozitelor locale de către ÎI și GȚ
21.05.2024

Serviciul Fiscal de Stat a publicat pe pagina oficială Ordinul nr. 218/2024, prin care sunt precizate unele aspecte ce vizează prezentarea dărilor de seamă aferente taxelor locale de către întreprinzătorii individuali și gospodăriile țărănești. Întrebările sunt prezentate în continuare, iar răspunsurile la acestea pot fi consultate în Baza Generalizată a Practicii Fiscale.

 

6.1.20 Conform cărui formular și în ce termen urmează să se prezinte darea de seamă aferentă taxelor locale de către întreprinzătorii individuali și gospodăriile ţărănești (de fermier) al căror număr mediu anual de salariați, pe parcursul perioadei fiscale, nu depăşeşte 3 unităţi şi care nu sînt înregistraţi ca plătitori de T.V.A.?

 

6.1.21 Cum urmează a fi declarate obligațiile fiscale aferente taxelor locale, dacă, în cursul anului de gestiune, întreprinzătorii individuali (întreprinderile individuale) și gospodăriile ţărăneşti (de fermier) încetează să întrunească condițiile legale pentru prezentarea dării de seamă fiscale unificate? 

 

6.1.22 Cum urmează a fi declarate obligațiile fiscale aferente taxelor locale, dacă, în cursul anului de gestiune, întreprinzătorii individuali (întreprinderile individuale) și gospodăriile ţărăneşti (de fermier) trec din categoria de contribuabili care au obligația de a prezenta Darea de seamă pe taxele locale (Forma TL 13) în categoria celor care au obligația de a prezenta Darea de seamă fiscală unificată?