AIPA a lansat un nou apel de subvenționare a proiectelor de îmbunătățiri funciare
24.05.2024

Termenul pentru depunerea cererilor de acordare a subvenției în avans pentru proiectele investiționale de îmbunătățiri funciare, ameliorare și protecție a solului în cadrul celui de al III-lea apel expiră pe data de 19 iulie 2024, comunică Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Apelul a fost lansat în baza Ordinului nr. 13/2024, emis de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. 

 

 Submăsurile pentru care se acceptă cererile sunt:

  •  Prevenirea și combaterea eroziunii  solului;
  •  Ameliorarea chimică a solurilor;
  •  Conservarea și sporirea fertilității solurilor. 

 

Suportul statului constituie 80% din valoarea proiectului, dar nu va depăși 800 mii lei. Plățile vor fi efectuate în două tranșe: 

  •  70% din valoarea subvenției eligibile va fi achitată în condiția prezentării dovezilor cofinanțării din partea beneficiarului a cel puțin 20% din valoarea proiectului investițional;
  •  30% – la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, în baza cererii de debursare.  

 

Solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/fizică sau unitatea administrativ teritorială de nivelul întâi, care deține terenul în proprietate, posesie sau folosință, înregistrat în modul stabilit de lege, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ - teritorială de nivelul întâi.

   

Dosarele de solicitare urmează să fie depuse de către solicitant la Direcțiile teritoriale ale AIPA din jurisdicția în care solicitantul va efectua investiția. Pachetul de documente necesare poate fi accesat aici.