„Cartea Verde” va putea fi eliberată în format electronic
29.05.2024

Din Nomenclatorul formularelor tipizate de documente primare cu regim special, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/1998,  ar putea fi exclus și formularul tipizat a certificatului de asigurare „Carte Verde”.

 

Propunerea este inclusă în proiectul hotărârii de Guvern elaborate de Ministerul Finanțelor și propus de autoritate pentru consultări publice. Potrivit acestuia, la momentul actual Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare și Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule sunt în proces de elaborare a mecanismelor și soluțiilor necesare pentru digitalizarea și emiterea în versiune electronică a certificatului de asigurare „Carte Verde”.

 

Astfel, este preconizat că, începând cu 1 iulie 2024, respectivul certificat va fi emis în format electronic, cu eventuala imprimare a acestuia pe hârtie în format negru pe alb.

 

Amintim, recent în HG nr. 294/1998 au fost operate și alte modificări. În acest context, recomandăm să citiți și:

 

Aceste articole sunt publicate în ediția revistei „Contabilitate și audit” din luna mai și pot fi accesate doar de abonații publicației.  Pachetul potrivit pentru Dvs poate fi selectat aici.