Încă 23 companii au beneficiat de sprijinul ODA
29.05.2024

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a semnat încă 23 de contracte de finanțare nerambursabilă cu antreprenori din diverse domenii. Valoarea totală a finanțării acordate constituie  7,3 mil. lei, cu investiții planificate în economie de 14 mil. lei, informează ODA.

 

Granturile au fost oferite prin intermediul mai multor programe de sprijin antreprenorial gestionate de ODA:

Programul Start pentru Tineri

Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin

Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”

Programul de Transformare Digitală a IMM

Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea IMM

Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

 

Companiile câștigătoare au solicitat finanțare pentru achiziționare de echipamente și utilaje necesare dezvoltării afacerilor lor, precum și pentru implementarea serviciilor și soluțiilor software pentru optimizarea proceselor de management și producție.

 

„Angajamentul nostru este să fim alături de antreprenori, să-i sprijinim în fiecare etapă a procesului lor de dezvoltare. Suntem deciși să lucrăm împreună cu ei pentru a asigura succesul investițiilor și pentru a contribui la o economie durabilă și prosperă", a declarat Nina Potângă, directorul adjunct ODA.

 

Per total de la începutul anului curent ODA a oferit  granturi prin diferite programe de sprijin antreprenorial  pentru 228 de companii, valoarea totală a finanțării constituind  100,3 mil. lei.