Modul de evidență și sigilare a ECC va fi ajustat
07.06.2024

Regulamentul cu privire la modul de evidență și sigilare a echipamentelor de casă și de control va fi modificat. Serviciul Fiscal de Stat inițiază procesul de elaborare a proiectului ordinului cu privire la modificarea Ordinului SFS nr. 632/2020 și invită toate părțile interesate să prezinte, până la data de 12 iunie 2024, propuneri și sugestii la adresa electronică a persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului: doinita.colosov(at)sfs.md

 

Amintim, prin Legea nr. 284/2023 pentru modificarea unor acte normative în Codul transporturilor rutiere a fost introdusă noțiunea de sistem (platformă) electronic(ă) de management – program şi/sau aplicaţie software pentru plasarea/recepţionarea comenzilor şi/sau a plăţilor pentru prestarea serviciilor de transport rutier în regim de taxi.

 

Totodată, art. 80 al Codului prenotat a fost suplinit cu prevederi ce stabilesc că, în cazul comenzilor plasate prin intermediul sistemelor (platformelor) electronice de management conectate la un echipament de casă şi control de tip modular, costul transportului rutier în regim de taxi reprezintă valoarea afişată de sistemul (platforma) electronic(ă) de management şi acceptată de consumator în momentul plasării comenzii, precum şi costul pentru prestarea serviciilor auxiliare. În sisteme trebuie să fie afişate tarifele pe kilometru şi pe oră, tariful de pornire, precum şi tarifele pentru prestarea serviciilor auxiliare, cu aplicarea tarifului afişat în aplicaţie în momentul plasării comenzii. Totodată, este stabilită obligația utilizării de către acestă categorie de contribuabili a ECC conectat la Sistemul informaţional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor".

 

Respectiv, la aceste prevederi urmează a fi ajustate atât prevederile Hotărârii Guvernului nr. 141/2019, cât și ale Ordinului nr. 632/2020.