ANTA: autorizația CEMT digitală
26.06.2024

Pe data de 27 iunie 2024, orele 15.00 – 16.30, secretariatul Forul Internațional de Transport (ITF) organizează o sesiune de informare online (în limba rusă) pentru operatorii de transport și conducătorii auto. Scopul evenimentului este prezentarea Sistemul Digital CEMT, gestionat de ITF și operat de către 43 State Membre la Sistemul Cotei multilaterale CEMT. Sistemul este deschis pentru testare din data de 17 iunie 2024 și poate fi accesat prin intermediul unui portal web și al unei aplicații mobile, comunnică Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

 

În context, autoritatea recomandă insistent operatorilor de transport rutier internațional de mărfuri, inclusiv conducătorilor auto, utilizatori ai autorizațiilor multilaterale CEMT, conectarea   la sesiunea de informare (aici).

 

Sistemul va fi implementat din 1 ianuarie 2026 și va include procesele de eliberare, anulare, înlocuire, administrare, utilizare, monitorizare și control a respectivelor autorizații. Astfel, autorizația CEMT pe suport de hârtie va fi înlocuită cu autorizația CEMT digitală.