Plățile directe în sectorul zootehnic: cererile vor fi acceptate începând cu 11 iulie
28.06.2024

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare lansează cel de al III-lea apel de depunere a cereilor de solicitare a plăților directe în sectorul zootehnic. Ordinul MAIA nr. 95 din 21 iunie este publicat în MO și a intrat în vigoare.

 

Potrivit acestuia, cererile vor fi recepționate de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură începând cu data de 11 iulie. Menționăm, termenul-limită de depunere a solicitărilor este diferit în funcție de măsura pentru care apelează potențialul beneficiar.

 

Astfel, în cazul plăților directe per cap de animal (bovine, ovine, caprine și cabaline) cererile vor fi recepționate până la data de 13 septembrie 2024. Pentru plățile directe per kilogram de lapte (produs în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2024) solicitările pot fi depuse până la 23 august curent.

 

Amintim, valoarea plății directe acordate unui fermier pentru fiecare măsură este stabilită prin Hotărârea Guvernului nr.  492/2023 pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea de plăți directe în sectorul zootehnic din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (pct. 12 și pct. 22).