Cererile de restituire a impozitului pe venit achitat în plus vor fi examinate începând cu 3 mai
25.04.2023

Începând cu data de 3 mai 2023, Serviciul Fiscal de Stat va recepționa cererile privind restituirea sumei impozitului pe venit achitat/ reținut în plus pentru perioada 2022 de la persoanele fizice rezidente a Republicii Moldova. Cererile depusă anterior termenului stabilit de asemenea se vor examina începând cu ziua următoare termenului stabilit pentru prezentarea Declarației cu privire la impozitul pe venit. Excepție sunt situațiile când persoana fizică intenționează să își schimbe domiciliul permanent din Republica Moldova, cererea fiind examinată la data recepționării.
 

Cererea de restituire a sumei achitate/reținute în plus (găsiți cererea aici) poate fi depusă în următoarele modalități:

  • în format electronic, prin intermediul serviciului ,,Declarație electronică”, în cazul în care persoana fizică dispune de semnătură electronică. Pentru a depune cererea electronic este necesar să accesați Compartimentul „Cerere de restituire”;
  • pe suport de hârtie, de sine stătător (sau prin reprezentantul legal), la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat în raza căruia se deservește contribuabilul.

 

La cerere se vor anexa documente confirmative, după caz, conform Ordinului SFS nr.134/2017.


Pentru informații suplimentare, puteți telefona la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit), precizează autoritatea fiscală.