SFS a actualizat Registrul Centrelor de asistență tehnică pentru MCC/IF
09.07.2024

Serviciul Fiscal de Stat a publicat pe data de 4 iulie curent Registrul actualizat al Centrelor de asistență tehnică, care au obţinut dreptul de a practica activităţi de instalare, reparaţie şi deservire tehnică a mașinilor de casă și de control/imprimantelor fiscale.

 

Potrivit prevederilor Codului fiscal, furnizorii de maşini de casă şi de control /imprimante fiscale şi centrele de asistenţă tehnică pentru maşinile de casă şi de control /imprimantele fiscale (în CAT MCC/IF) sunt în drept să iniţieze activitatea doar după înregistrarea la Serviciul Fiscal de Stat şi obţinerea certificatului de înregistrare în calitate de CAT MCC/IF.

 

Totodată, Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă și decontrol pentru efectuarea decontărilor în numerar și/sau prin alt instrument de plată (anexa nr. 3 la  HG nr. 141/2019) stabilește că, desfășurarea activităților de instalare, reparare, deservire tehnică a mașinilor de casă și de control fără a deține certificatul de înregistrare în calitate de centru de asistență tehnică pentru mașinile de casă și de control cu memorie fiscală respectivă sau desfășurarea activităților de instalare, reparare, deservire tehnică cu certificatul de înregistrare cu termenul de valabilitate expirat sau perfectarea incompletă (inadecvată) a Registrului de asistență tehnică se califică drept încălcări ale regulilor de exploatare a mașinilor de casă și de control/imprimantelor fiscale. În cadrul contractului de asistență tehnică în vigoare, centrul de asistență tehnică (distribuitorul exclusiv) are obligația să repună în funcțiune mașina de casă și de control/imprimanta fiscală în cel mult 48 de ore de la momentul adresării.

 

În același timp, CAT MCC/IF (distribuitorul exclusiv), conform clauzelor contractuale de asistență tehnică anuală, poate reprezenta interesele utilizatorului la SFS de sine stătător, fiind reprezentantul acestuia.

 

Registrul CAT MCC/IF actualizat la situația din 30 iunie 2024 poate fi consultat aici.