Granturi pentru retehnologizare
12.07.2024

Un nou apel de recepționare a cererilor de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii  este lansat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). 

 

Condițiile Programului stabilesc că, ÎMM-urile (cu excepţia întreprinderilor de stat şi municipale) pot aplica pentru a obține granturi în cuantum de:

  •  până la 2 mil. lei – pentru acțiuni de tehnologizare și retehnologizare, după formula de 1+1 (50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului);
  • până la 1,5 mil. lei – pentru utilaj, echipament și instalații de valorificare a surselor de energie alternativă după formula de 1+1 (50% din valoarea proiectului investițional va fi acoperită de stat și 50% contribuție proprie a aplicantului).

 

Investițiile sunt destinate automatizării și robotizării proceselor de producere, achiziționarea soluțiilor IT și utilajului și instalațiiilor de valorificare a resurselor de energie din surse regenerabile.

 

Criteriile de eligibilitate și etapele Proiectului pot fi consultate aici.

 

Notă: În cei doi ani de la lansarea Proiectului (aprobat prin HG nr. 515/2022) de finanțare nerambursabilă au beneficiat 303 întreprinderi, care au obținut granturi în sumă de peste 249 mil. lei.