„Contabilitate și audit”: peste 40 de articole în numărul din aprilie
27.04.2023

Cum reflectăm în evidența contabilă și în scopuri fiscale operațiunile de returnare a unui împrumut fondatorului în formă nemoneară, dacă întreprinderea i-a transmis acestuia o clădire parțial construită din contul împrumuturilor primite anterior de la fondator?

 

Care vor fi consecințele aplicării mecanismului de amânare a impozitului pe venit (alin. 11) al art. 87 din Codul fiscal) pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii?

 

Este oare aplicată corect în anul 2023 formula de calcul al prețului de referință la țigări și ţigărilor de foi (cigarillos)?

 

Care sunt consecințele utilizării profitului net pentru procurarea şi reparaţia mijloacelor fixe?

 

Lista întrebărilor, la care veți găsi răspunsul în numărul din aprilie al revistei „Contabilitate și audit”, care deja a ieșit de sub tipar, poate fi continuată. Ca totdeauna, articolele propuse de autorii noștri prezintă nu doar o problemă, ci și soluția pentru aceasta.

 

Pe paginile acestui număr, traditional, oferim rubricile „Consultaţii privind contabilitatea şi impozitarea”, „Asigurări sociale și medicale”, „Întrebări – răspunsuri”, „Contabilitate ramurală” etc. și, evident, „Calendarul contribuabililor pentru luna mai 2023» și „Pulsul lunii aprilie”.

 

Reiterăm, condițiile abonării pentru anul curent pot fi găsite aici.