Trei pași pentru înregistrarea afacerii la distanță
27.04.2023

Serviciul „Înregistrarea de stat a unității de drept în Republica Moldova” este disponibil la distanță și în Republica Moldova, comunică Ministerul Economiei și Digitalizării.  Înregistrarea constă din câteva etape, în cadrul cărora solicitantul serviciilor interacționează și conlucrează în regim online cu prestatorul de servicii, Agenția Servicii Publice.

 

Pentru a accesa serviciul, solicitantul trebuie să parcurgă câțiva pași:

 

1. Verificarea și rezervarea denumirii persoanei juridice

 

– Descărcarea modelului de Cerere de verificare si rezervare a denumirii persoanei juridice.

– Completarea, semnarea electronică și transmiterea cererii la adresa inregistrare.ud(at)asp.gov.md, pentru averifica și rezerva denumirea persoanei juridice.

– Achită taxa pentru serviciu și primește Certificatul de aprobare și rezervare a denumirii unității de drept.

 

2. Pregătirea actelor de constituire a persoanei juridice

 

– Selectarea și descărcarea setului de acte în funcție de forma juridică de organizare a persoanei juridice

– Descărcarea modelului de Cerere privind înregistrarea de stat a persoanei juridice,

– Completarea, semnarea în format electronic și transmiterea cererii de înregistrare și a setului de documente (în funcție de forma juridică de organizare a persoanei juridice) la inregistrare.ud(at)asp.gov.md.

– Achitarea taxei de înregistrare.

 

3. Recepționarea actelor ce confirmă înregistrarea de stat în Registrul de Stat a Unităților de Drept (RSUD) și atribuirea numărului de identificare de stat (IDNO):

 

– Eliberarea / Recepționarea actelor ce confirmă înregistrarea de stat în Registrul de Stat a Unităților de Drept (RSUD), care conțin și numărului de identificare de stat (IDNO).

 

Pentru a accesa serviciul, solicitantul/ solicitanții trebuie să dispună de acces la Internet, adresă electronică și să dețină semnătură electronică avansată calificată. Cererea poate fi depusă atât de persoane fizice, cât și de cele juridice.