Eliberarea în format electronic a Certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate
05.05.2023

Solicitarea de către Serviciul Vamal a Certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate se va depune în format electronic prin intermediul poștei electronice pe adresa mail(at)sfs.md, Certificatul fiind eliberat în format electronic la adresa electronică poștală institituțională a organului vamal de la care a parvenit solicitarea.

 

Serviciul Fiscal de Stat propune pentru consultări publice proiectul ordinului pentru modificarea Ordinului SFS nr.131/2017, care la momentul de față prevede posibilitatea eliberării Certificatului doar pe suport de hârtie și doar agentului economic care a efectuat exportul.

 

Totodată, proiectul prevede eliberarea Cerificatului în format electronic și la solicitarea exportatorilor, în acest sens fiind propusă modificarea anexei nr.1 la OSFS nr.131/2017.

 

Propunerile și obiecțiile părților interesate pot fi expediate pănă la 15 mai 2023 în adresa persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului: Alexandra Culicova, inspector principal, număr telefon 022 82 33 78/ email: alexandra.culicova(at)sfs.md.