Criteriile de selectare a contribuabililor mari pot fi modificate
30.05.2023

Autoritatea fiscală inițiază procesul de elaborare a ordinului Serviciului Fiscal de Stat pentru modificarea Ordinului SFS nr. 471/2022 cu privire la stabilirea criteriilor de determinare și selectare a contribuabililor mari.

 

În acest sens, SFS invită toate părțile interesate să prezinte propuneri și sugestii, până la data de 6 iunie 2023, la adresa electronică marina.rotaru2(at)sfs.md.

 

Menționăm, potrivit prevederilor în vigoare, SFS atribuie calitatea de contribuabil mare pentru o perioadă de cel puțin 2 ani pentru 550 agenţi economici (persoane juridice şi persoane fizice, care practică activitate de întreprinzător, companiile de asigurări și instituțiile bancare, precum și până la 500 persoane fizice rezidente.

 

În lista contribuabililor mari nu pot fi incluși contribuabilii ce se află în proces de insolvabilitate şi de lichidare, inclusiv în rezultatul reorganizării; instituţiile publice; întreprinderile municipale; instituţiile de învăţământ publice şi private; contribuabilii care în ultimii 2 ani fiscali au înregistrat riscuri înalte de neconformare fiscală și cei care au mai puțin de 30 de salariați în luna efectuării selectării.