Salariile angajaților unităților bugetare vor fi distribuite prin MPay
07.06.2023

Astăzi, 7 iunie, Cabinetul de miniștri va aproba graficul conectării și lista entităților care vor partipa la etapa de pilotare a procesului de distribuire a plăților salariale prin intermediul serviciului MPay. Proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr.712/2020 este inclus pe ordinea de zi a ședinței Executivului.

 

Reiterăm, prevederile Legii nr.270/2018, care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2024, stabilesc că, distribuirea salariului lunar al personalului din unitățile bugetare se efectuează prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice, la conturile de plăți ale salariaților, în modul stabilit de Guvern (alin. (4) art.10). Prevederi similare sunt incluse și în Legea salarizării nr.847/2002.

 

Potrivit notei proiectului, având în vedere complexitatea de ordin tehnic și organizatoric a procesului de distribuire, precum și numărul mare de entități care urmează să distribuie plăți începând cu 1 ianuarie 2024, se propune derularea unui proces de pilotare până la data de 31 decembrie 2023. Procesul de pilotare va demara treptat cu implicarea Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova, Cancelariei de Stat și aparatele centrale ale ministerelor, precum și a unor entități din sfera de activitate a acestora.

 

Lista entităților vizate în proiect, precum și data din care acestea vor fi incluse în procesul de pilotare, poate fi examinată aici.