Refuzul contribuabilului de a primi o copie a DIC nu suspendă acțiunile de control
22.06.2023

În cazul în care contribuabilul refuză să primească o copie a formularului Deciziei de inițiere a controlului (DIC), funcționarul fiscal va face înscrierea ,,A refuzat să primească o copie” și va aplica data și semnătura. Copia formularului DIC se expediază în conformitate cu prevederile art. 1291 din Codul fiscal, în ziua inițierii controlului sau în ziua lucrătoare următoare. Refuzul contribuabilului de a primi o copie a DIC nu suspendă acțiunile de inițiere a controlului fiscal.

 

Autoritatea fiscală prezintă pentru consultare publică proiectul ordinului cu privire la modificarea Ordinului SFS nr. 245/2019 privind aprobarea formularului Deciziei privind inițierea controlului și a Instrucțiunii cu privire la modul de completare a formularului Deciziei privind inițierea controlului (DIC).

 

Documentul poate fi examinat aici, iar părțile interesate au posibilitatea să prezinte obiecții și propuneri pe marginea proiectului până la data de 26 iunie 2023 la adresa electronică a persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului: marina.rotaru2(at)sfs.md.