Noi cerințe pentru îndrumătorii stagiarilor în audit
23.06.2023

Normele de pregătire profesională a stagiarilor în audit, aprobate de către Comitetul de Supraveghere a Auditului prin Decizia nr.15/2019, au fost modificate.

 

În MO din 22 iunie este publicată și a intrat în vigoare Decizia nr.24, aprobată de autoritate pe data de 13 iunie 2023, fiind stabilite noi cerințe pentru îndrumătorii de stagiu al auditorilor stagiari.

 

Astfel, pct. 20 din Norme prevede că, îndrumătorul este angajat în calitate de auditor în cadrul unei entități de audit incluse în Lista entităților de audit cu drept de îndrumător; a activat în calitate de auditor în ultimii 3 ani și a participat la cel puțin 2 misiuni de audit anual, precum și lipsa măsuri disciplinare aplicate în ultimii 2 ani urmare a efectuării controlului extern al calității auditului.

 

Amintim, cerințele anterioare stabileau pentru îndrumător, pe lângă includerea în Lista prenotată,  o vechime în muncă de cel puţin 5 ani în activitatea de audit și participarea la misiuni de audit, fără indicarea unui anumit număr al acestora.