BGPF: TVA, metodologia controlului, impozit pe venitul persoanei fizice
30.06.2023

Autoritatea fiscală a actualizat trei compartimente din Baza Generalizată a Practicii Fiscale, suplinind prin Ordinul nr.221 din 28 iunie 2023 răspunsurile ce reflectă poziția oficială a Serviciului Fiscal de Stat oferite la întrebările contribuabililor, prezentate în continuare.

 

28.3.47 Care este regimul fiscal privind TVA, aferent serviciilor de prelucrare a terenurilor agricole, prestate de către agenții economici din regiunea transnistreană?

 

28.15.87 Se va elibera factura fiscală la momentul plății în avans pentru comercializarea de către întreprinderile de alimentaţie publică a mărfurilor și a produselor alimentare de fabricație proprie?

 

28.22.30 Este oare obligatorie aplicarea ștampilei întreprinderii pe copiile documentelor ce confirmă dreptul la restituire TVA?

 

28.23.43 Trebuie să fie reflectate în anexa la Declarația privind TVA facturile fiscale aferente procurărilor de la agenții economici neînregistrați în calitate de plătitori ai TVA?

 

29.2.3.71 Va avea dreptul persoana fizica sa beneficieze de scutire la determinarea venitului impozabil din dobânzile bancare?

 

29.4.49 Care este documentul ce urmează a fi întocmit de către agentul economic rezident în cazul în care sunt achitate plăți în favoarea persoanelor fizice nerezidente pentru locațiunea bunurilor imobiliare?

 

31.6.15 Va fi sancționat contribuabilul în cazul desfășurării unui gen de activitate neînregistrat în actele de constituire/certificate de înregistrare?