Noi interdicții aprobate de CSE
04.07.2023

Se interzice persoanelor juridice incluse în Lista1 persoanelor în privința cărora există suspiciuni că sunt asociate persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor achitarea/acordarea în numerar a dividendelor și imprumuturilor, inclusiv prin utilizarea instrumentelor de cesiune. În cazul constatirii incălcării interdicției respective, Serviciul Fiscal de Stat, în baza sesizării SIS sau SPCSB, va aplica sechestru pe sume echivalente celor achitate/acordate. În cazul în care persoana juridică care a plătit dividende sau a dat imprumut nu deține sume sau bunuri ce pot fi sechestrate, măsurile asiguratorii vor fi aplicate pe sume sau bunuri aflate în posesia celui care a primit aceste dividende sau imprumuturi.

 

Aceste și alte precizări sunt incluse în Dispoziția CSE nr.45/2022, fiind aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale prin Dispoziția nr.74 din 28 iunie 2023. Documentul a fost publicat pe pagina oficială a Guvernului. Lista persoanelor care cad sub incidența actului poate fi consultată tot în Dispoziția nr.74/2023.

_______________________________________________

 

1 Lista persoanelor fizice și juridice incluse în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei, pentru acțiuni ce au urmărit destabilizarea situației interne din Republica Moldova sau pentru implicarea în acfiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a statului vecin – Ucraina.