Achiziții publice: o noua funcționalitate în MTender
05.07.2023

Începând cu data 10 iulie 2023, pe platforma electronică de achiziții MTender va fi disponibilă o nouă funcționalitate, prin intermediul căreia autoritățile contractante vor putea raporta și gestiona toate contractele/facturile de achiziții publice de valoare mica, procedura fiind centralizată și simplificată comparativ cu cea standart ce include mai multe etape, comunică Ministerul Finanțelor.

 

Instituția Publică „CTIF”, de comun cu Ministerului Finanțelor, anunță lansarea noului funcțional de raportare a achizițiilor de valoare mică prin intermediul platformei electronice de achiziții MTender. Dezvoltarea acestei funcționalități va avea un impact semnificativ asupra eficienței și transparenței procesului de achiziții publice. 

 

Informațiile detaliate privind procedura de raportare a achizițiilor de valoare mică pot fi consultate prin accesarea ghidului de utilizare disponibil pe platforma mtender.md, care oferă instrucțiuni și orientări clare privind modul de utilizare a platformei pentru raportarea corectă a achizițiilor.

 

Lansarea noului funcțional de raportare are loc în scopul respectării prevederilor pct. 70 al Regulamentului cu privire la achizițiile publice de valoare mică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 870/2022.

 

Pentru consultanță și asistență tehnică puteți contacta echipa de suport a Centrului de apel I.P. „CTIF” la numărul de telefon 022 822 222.