Confirmarea sumelor TVA nerestituite pentru mărfurile exportate va fi eliberată în trei zile lucrătoare
06.07.2023

Certificatul privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate se eliberează la solicitarea agentului economic sau a Serviciului Vamal. Documentul poate fi solicitat prin una din următoarele opțiuni:

- pe suport de hârtie - la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, sau;

- în format electronic - prin intermediul poştei electronice mail(at)sfs.md.

 

Solicitarea de către Serviciul Vamal a Certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate, se depune doar în format electronic la adresa indicate supra.

 

Astăzi, 6 iulie, a intrat în vigoare Ordinul nr.223 pentru modificarea Ordinului SFS nr.131/2017 cu privire la aprobarea Certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate.

 

Astfel, dreptul de solicitare a certificatului este stabilit și pentru Serviciul Vamal. Totodată, este precizat că termenul în care va fi eliberat respectivul certificat nu va depăși trei zile lucrătoare din data depunerii solicitării acestuia, indiferent de solicitant (agentul economic sau autoritatea vamală), documentul fiind eliberat în forma în care a fost depusă cererea (fie pe suport de hârtie, fie în format electronic).

 

Ordinul SFS nr.223/2023 poate fi consultat integral în MO nr.228-230.