SFS a decernat 100 de contribuabili onești
11.07.2023

Serviciul Fiscal de Stat, apreciind înalt eforturile agenților economici în vederea promovării responsabilității fiscale, conformării voluntare, precum și manifestarea transparenței și corectitudinii în activitatea desfășurată, a decernat 100 de contribuabili cu certificate de credibilitate pentru aportul în promovarea civismului fiscal și conformare la onorarea obligațiilor fiscale. În premieră, aceste certificate sunt recunoscute și de către Serviciul Vamal.

 

Certificatele de credibilitate sunt înmânate anual în conformitate cu Ordinul IFPS nr. 396/2015 despre aprobarea Regulamentului cu privire la stimularea morală (non-financiară) a contribuabililor onești. Lista entităților desemnate în anul curent poate fi consultată aici. Agenții economici respectivi sunt absolviți de la controale fiscale prin metoda de verificare totală și tematică pentru o perioadă de doi ani.

 

La evenimentul desfășurat la Ministerul Finanțelor au fost prezenți ministra Veronica Sirețeanu, directorul Serviciului Fiscal de Stat Petru Rotaru, directorul Serviciului Vamal Igor Talmazan și Înaltul Consilier al UE, Rosario de Blasio. Oficialii au apreciat  contribuția contribuabililor onești la formarea veniturilor bugetului public național prin onorarea în termen a obligațiilor față de buget, menținerea și crearea locurilor de muncă și susținerea dezvoltării țării noastre.