BGPF: impozitul pe venit și TVA
18.07.2023

Baza Generalizată a practicii Fiscale a fost suplinită cu întrebări, care se referă la compartimentul TVA și impozitul pe venit. Ordinul nr.252, emis de autoritatea fiscală pe data de 17 iulie, a fost publicat pe pagina oficială a SFS. În continuare prezentăm întrebările, răspunsul la care poate fi găsit în BGPF.

 

29.1.3.2.3 Se permite deducerea în scopuri fiscale a cheltuielilor pentru asigurarea medicală obligatorie a angajatului detașat peste hotare?

 

29.1.7.2.1 Cum se vor impozita dobânzile achitate în folosul întreprinzătorilor individuali sau al gospodăriilor țărănești (de fermier) de către organizațiile de creditare nebancară pentru împrumuturile acordate anterior?

 

 

28.1.34 Se vor include în limita stabilită de 1,2 mil. lei, sumele refacturate în cazul serviciilor comunale?

 

29.1.7.2.3 Cum se vor impozita sumele sub formă de dobîndă, achitate de către persoanа juridică în baza contractului de împrumut cu persoane care desfășoară activități profesionale în sectorul justiției și în domeniul sănătății, activități independente, fizice ce nu practică activitate de întreprinzător și activități în domeniul achizițiilor de produse din fitotehnie şi/sau horticultură şi/sau a obiectelor regnului vegetal?

 

29.3.1.29 Urmează persoanele ce desfășoară  activități profesionale în sectorul justiției să rețină impozitul pe venit din dobînzile achitate persoanelor fizice?

 

29.3.2.18 Urmează persoanele ce desfășoară  activități profesionale în domeniul sănătății să rețină impozitul pe venit din dobînzile achitate persoanelor fizice?

 

32.1.59 Urmează oare a fi înregistrat ca subdiviziune apartamentul luat în locațiune de la persoana fizică pentru a îl oferi, ulterior, în chirie?

 

Totodată, întrebarea cu codul 37.43 (Cum va fi impozitat venitul obținut de către ucenic în perioada instruirii practice în cadrul agentului economic rezident al parcului pentru tehnologii informaționale?) este plasată în arhiva BGPF.