BGPF: Registrul unic al ECC
15.08.2023

Serviciul Fiscal de Stat precizează adresa paginii la accesarea căreia poate fi consultat Registrul unic al echipamentelor de casă și de control. Baza Generalizată a Practicii Fiscale a fost completată prin Ordinul SFS nr.294 din 10 august 2023.

 

34.1.31 Unde pot vizualiza contribuabilii Registrul unic al echipamentelor de casă și de control?

 

Contribuabilii pot vizualiza Registrul unic al echipamentelor de casă și de control pe pagina-web a Serviciului Fiscal de Stat https://sfs.md/ro/catalogul-datelor-deschise/viii-control-fiscal  și pe portalul https://mev.sfs.md.

 

Redacția „Contabilitate și audit”: La fiecare actualizare a Registrului unic publicația noastră informează contribuabilii despre acest fapt. De exemplu:

Registrul unic al ECC, suplinit

Registrul ECC, suplinit

Registrul unic al ECC este suplinit cu echipamente produse în Moldova.

 

Totodată, la necessitate recomandăm să examinați și Registrul Certificatelor de înregistrare în calitate de centru de asistență tehnică pentru mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale, actualizat pentru perioada anului 2023.

 

Menționăm, prin Ordinul SFS nr.294/2023 a fost transferată în arhivă și întrebarea cu codul 31.2.13 (Întreprinderea agricolă are luate în arendă terenuri agricole din diferite localități ale țării de la persoane fizice. În cazul dat apare obligația ca aceste terenuri să fie înregistrate ca subdiviziuni și ce sancțiune urmează a fi aplicată pentru admiterea încălcării respective?)