BGPF: taxele locale și panenta de întreprinzător pentru serviciile de îngrijire a copiilor
17.08.2023

Serviciul Fiscal de Stat a actualizat Baza Generalizată a Practicii Fiscale. Ordinul SFS nr. 307, emis pe data de 15 august, reflectă poziția oficială a autorității asupra unor aspecte ce țin de taxele locale, precum și de prestarea serviciilor de îngrijire a copiilor în baza patentei de întreprinzător. În continuare sunt prezentate întrebările, răspunsul la are poate fi găsit în BGPF.

 

6.4.7.1 Care este termenul de prezentare a dării de seamă fiscale la taxa de plasare (amplasare) a publicității (reclamei)?

 

6.2.6.2 Cînd se prezintă darea de seamă fiscală pe taxa pentru amenajarea teritoriului?

 

6.2.6.3 În baza cărui formular se prezintă darea de seamă pe taxa pentru amenajarea teritoriului?

 

6.2.6.8 Cum se completează formularul dării de seamă fiscale unificate (Declarație) (Forma UNIF21)?

 

6.6.2.4 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de închiriere a îmbrăcămintei?

 

6.6.2.10 Apare ca subiect a impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii persoana care se ocupă cu colectarea maculaturii?

 

6.6.2.5 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care confecționează peruci?

 

6.6.2.2 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de restaurare şi regenerare a anvelopelor?

 

6.6.2.3 Apar ca subiecţi ai impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau prestări servicii persoanele care prestează servicii de reparaţie a îmbrăcămintei?

 

6.2.2.7 Urmează a fi inclusă în baza impozabilă aferentă taxei pentru amenajarea teritoriului fondatorul întreprinderii individuale, dacă întreprinderea nu funcţionează, iar fondatorul este angajat ca salariat în cadrul unei alte întreprinderi şi aceasta din urmă calculează şi achită pentru el taxa respectivă?

 

6.15.7.2 Poate consiliul local să acorde contribuabililor scutiri suplimentare celor prevăzute de legislaţie în partea ce ţine de achitarea taxei pentru parcaj?

 

6.17.6.1 Cine sunt scutiţi de plata taxei pentru salubrizare?

 

6.6.3.8 Sunt considerate centrele comerciale obiecte ale impunerii cu taxa pentru unitățile comerciale și/sau de prestări servicii?

 

10.1.50 Care este nivelul de calificare necesar desfășurării activității de îngrijire a copiilor în baza patentei de întreprinzător și care sunt actele confirmative în acest sens?

 

10.1.51 De către cine și conform cărui formular se eliberează concluzia medicală pentru admiterea la serviciul de îngrijire a copilului? 

 

Totodată, prin ordinal prenotat întrebarea cu codul 6.6.2.11 (Apare ca subiect al impunerii cu taxa pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii casa de amanet/de schimb valutar?) este transmisă în arhivă.