Forma CCV: confirmarea veniturilor obținute în Republica Moldova de persoanele fizice
17.08.2023

Confirmarea veniturilor obținute de către persoanele fizice (cetățenii Republicii Moldova) va putea fi solicitată pentru perioadele fiscale începând cu anul 2007, prevede proiectul regulamentului elaborate de Serviciul Fiscal de Stat. Documentul este propus pentru consultări publice, care vor dura pănă la 22 august 2023.

 

Eliberarea confirmării se va efectua în baza cererii depuse de către solicitant (inclusiv prin reprezentantul acestuia) la orice subdiviziune din cadrul SFS conform razei de deservire a contribuabilului. Cererea va putea fi depusă și la adresa de e-mail a autorității fiscale (mail@sfs.md) cu respectarea cerinţelor de semnare electronică a documentului, precum și în mod electronic prin intermediul serviciului electronic SIA „e-Cerere” în cazul în care contribuabilul dispune de semnătură electronică.

 

Indiferent de număril perioadelor fiscal pentru care va fi solicitată confirmarea, persoana fizică va depune o singură cerere, iar în documentul eliberat de SFS se atestă atât venitul obținut, cât și lipsa venitului, în confirmare fiind reflectat venitul obținut în anii corespunzători, iar pentru anii în care nu a fost obținut venit, se va indica indicele „0” (zero).

 

În componența venitului persoanei fizice nu se vor include veniturile obținute din activitatea de întreprinzător, iar în cazul veniturilor neimpozabile (specificate în art.20 din Codul fiscal) cetățeanul, la necesitate, va prezenta actele confirmative, acestea fiind indicate în proiect.

 

Documentul va fi eliberat în termen de 4 zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Modelul cerii pentru eliberarea confirmării veniturilor obținute în Republica Moldova de persoanele fizice (cetățenii Republicii Moldova) (forma CCV) este anexă la regulamentul ce urmează a fi aprobat prin ordinal SFS.

 

Cu detalii vom rebeni pe măsura promovării proiectului.