Legea bugetului de stat pe anul curent poate fi modificată
23.08.2023

Ministerul Finațelor a elaborat proiectul hotărârii de Guvern privind redistribuirea și repartizarea unor alocații aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2023 nr.359/2022. Documentul este propus pentru consultări publice și poate fi examinat aici.

 

Potrivit notei de întemeiere a proiectului, pentru achitarea sporului personalului implicat în realizarea sarcinilor prioritare în contextul implementării cerințelor de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat, se propun redistribuiri de alocații în sumă de 6 619,8 mii lei între programele unor autorități:

 - 393,4 mii lei de la Ministerul Finanțelor la Inspecția Financiară și Agenția Achiziții Publice;

-  2948,8 mii lei de la Ministerul Afacerilor Interne la Inspectoratul General al Poliției, Biroul Migrațiune și Azil, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență;

- 1292,9 mii lei de la Ministerul Mediului la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția ,,Apele Moldovei” și Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice;                 

- 630,2 mii lei de la Ministerul Sănătății la Agenția Națională pentru Sănătate Publică;

- 1354,5 mii lei de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale la Agenția Navală, Agenția Aeronautică Civilă și Agenția Națională Transport Auto.

 

Totodată, proiectul prevede repartizarea mijloacelor financiare în sumă de circa 121,9 mil. lei din alocațiile prevăzute în bugetul de stat pe anul 2023, la compartimentul Acțiuni generale, bugetelor locale ca transferuri cu destinație specială pentru achitarea salariilor și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat.