BGPF: impozitul pe venit al persoanei fizice
29.08.2023

Baza Generalizată a Practicii Fiscale a fost suplinită cu două întrebări, răspunsul la acestea fiinf prezentat în continuare. Ordinul nr. 320, emis de autoritatea fiscală pe data de 28 august 2023, este publicat pe pagina Serviciului Fiscal de Stat.

 

29.2.3.72 Are dreptul contribuabilul să utilizeze scutirea pentru persoana întreținută cu dizabilităţi din copilărie care este frate cu soția contribuabilului?

 

29.2.10.15 Cum urmează a fi înregistrat contractul de locațiune de către persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător, în cazul transmiterii de catre acestea a proprietății imobiliare persoanelor specificate la art. 54, precum și altor persoane decât cele specificate la art. 90 din Codul fiscal?

 

Totodată, întrebarea cu codul 29.2.10.2 (Сum urmează să fie înregistrată transmiterea în locațiune a proprietății imobiliare de către persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător, altor subiecți decât cei specificați la art.90 din Codul fiscal?) este transferată în arhivă.