BGPF: echipamentele de casă și control
19.09.2023

Serviciul Fiscal de stat a actualizat Baza Generalizată a Practicii Fiscale, completând compartimentul 34 al acesteia (ECC). Ordinul nr.343, publicat pe pagina autorității pe data 18 septembrie, oferă răspunsul la trei întrebări prezentate în continuare.

 

34.6.3 Care sunt obligațiile utilizatorilor maşinilor de casă şi de control/ imprimantelor fiscale, privind ținerea și completarea Registrul MCC/IF?

 

34.1.19 Se permit spre deducere în scopuri fiscale cheltuielile suportate pentru procurarea ECC în cadrul substituirii ECC excluse din Registrul unic al ECC în conformitate cu Decizia Comisiei interdepartamentale pentru echipamentele de casă şi de control?

 

34.1.32 Sunt oare obligați contribuabilii să autentifice la Serviciul Fiscal de Stat Registrul mașinii de casă și de control/imprimantei fiscale (Registrul MCC/IF)?

 

Suplimentar, întrebarea cu codul 34.1.14 (Când maşina de casă şi de control/imprimanta fiscală (MCC/IF) se consideră în stare bună de funcţionare? Încălcarea căror cerinţe conduce la aplicarea amenzii fiscale pentru utilizarea MCC/IF defectate?) a fost transmisă în arhivă.