Granturi post-investiționale pentru producătorii agricoli
21.09.2023

Producătorii agricoli individuali, care sunt înregistrați în conformitate cu legislația Republicii Moldova, activează în sectorul agricol, au efectuat investiții eligibile și vor prezenta dovada co-finanțării din surse proprii, pot depunde dosarele pentru obținerea granturilor în cadrul apelului III al Programului de granturi post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor” (MDT) (Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P)).

 

Grantul post–investițional constituie 30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de $10 mii per producător agricol. Un beneficiar va fi eligibil pentru un singur asemenea grant, comunică AIPA

 

Echipamentele eligibile pentru finanțare sunt: 

- semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare (tehnologii No-Till)

- combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till)

- echipamente și sisteme de irigare

- construcții hidrotehnice de captare a apei

- înființarea/reabilitarea de fâșii paravânt 

- ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate

- înierbarea în jurul pomilor în livezi. 

 

Dosarele de aplicare la Programul de granturi post-investiționale se depun până la 20 octombrie 2023 de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia la sediile secțiilor/serviciilor teritoriale ale AIPA, în raza teritorială în care s-a efectuat investiția.

 

Recomandăm să examinați și Manualul de alocare a granturilor al programului de granturi post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor”.

 

Programul de granturi post – investiționale destinate MDT mai presupune și consultanță gratuită oferită tuturor producătorilor agricoli interesați.