Accesul la SI „Raportarea financiară a autorităților/ instituțiilor bugetare”
26.09.2023

Sistemul Informațional „Raportarea financiară a autorităților/ instituțiilor bugetare” va fi lansat în utilizare experimentală din data de 2 octombrie 2023 pentru prezentarea rapoartelor financiare pe 9 luni ale anului 2023 de către autoritățile/instituțiile bugetare finanțate de la bugetul de stat, prevede Ordinul nr.77, emis de Ministerul Finanțelor pe data de 12 septembrie curent și expediat în adresa autorităților vizate în acest document.

 

Potrivit ordinului, pentru acordarea drepturilor de acces la sistemul informațional menționat   autoritățile/ instituțiile bugetare urmează să perfecteze Cererea pentru crearea Contului de utilizator în respectivul SI, modelul acesteia fiind aprobat prin anexa la ordin, și urma a fi prezentată până la 15 septembrie 2023 la adresa accesmf(at)ctif.gov.md.

 

Totodată, autentificarea în SI „Raportarea financiară a autorităților/instituțiilor bugetare” se va efectua prin accesarea paginii web www.rf.mf.gov.md.

 

Menționăm, graficul prezentării rapoartelor financiare de către autoritățile și instituțiile bugetare este aprobat și va fi publicat în MO până la sfârșitul săptămânii curente, fapt despre care vă vom informa suplimentar.