A fost aprobat un nou standard ocupațional
02.10.2023

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova a aprobat prin Ordinul nr.126 din 25 septembrie 2023 un nou standard ocupațional – „Electromecanic utilaj frigorific și comercial”. Acestuia i-a fost atribuit codul CORM 723304 și nivelul de calificare 3 CNC RM.

 

Documentul stabilește atribuțiile de bază ale electromecanicului, condițiile de muncă și riscurile profesionale ale acestuia, perspectivele pe piața muncii etc.

 

Amintim, potrivit Ordinului MMPS nr.11/2021, revizuirea CORM 006-2021 se efectuează de către Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale la solicitarea utilizatorilor/utilizatoarelor. Totodată, CORM se aplică în toate domeniile de activitate economică şi socială şi este obligatoriu pentru toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, întreprinderile, organizaţiile şi instituţiile, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică, şi pentru alte persoane juridice şi fizice, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, la completarea documentelor oficiale, ori de câte ori se cere indicarea ocupaţiei.