Agricultorii afectați de crize au depus 3744 cereri de solicitare a ajutorului financiar și umanitar extern
03.10.2023

Procesul de recepționare a cererilor de solicitare a ajutorului pentru fermierii afectați de secetă și consecințele crizelor din anul 2022 s-a încheiat, fiind recepționate 3744 cereri de solicitare a ajutorului financiar și umanitar extern (motorină), comunică Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

 

Apelul a fost deschis în perioada 24 august – 29 septembrie 2023 și, conform Regulamentului cu privire la stabilirea modului de acordare a ajutorului pentru fermierii afectați de consecințele crizelor din anul 2022, AIPA a recepționat 2201 cereri de solicitare a suportului financiar, 330 dintre acestea fiind depuse în ultima zi. Cuantumul suportului financiar va fi stabilit după examinarea tuturor cererilor de solicitare a ajutorului.

 

 Totodată, în condițiile prevăzute de Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din anul 2022 au fost depuse la Direcțiile Teritoriale AIPA 1543 de cereri. În acest caz motorină va fi distibuit în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare și se va elibera de către Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.