Cele mai bune practici internaționale privind implicarea în activități economice și antreprenoriale din Republica Moldova a refugiaților și a beneficiarilor de protecție temporară, inclusiv din Ucraina, au fost examinate în cadrul Consiliul Economic. Modalitatea în care aceste persoane pot să-și deschidă o afacere în țara noastră a fost pusă în dezbateri la solicitarea Ministerului de Interne și Inspectoratului General pentru Migrație, comunică Secretariatul Consiliului.
Participanții la eveniment au ajuns la concluzia că este necesară o evaluare a actualului cadru legal și identificarea lacunelor care urmează a fi înlăturate pentru facilitarea participării beneficiarilor statutului de protecție temporară în Moldova. În următoarele două săptămâni ministerele de resort urmează să propună soluții care să contribuie la integrarea economică a beneficiarilor de protecție temporara în RM.
Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.