Avantajele fiscale ale credibilității
19.10.2023

Ordinul IFPS nr. 396/2015 despre aprobarea Regulamentului cu privire la stimularea morală (nonfinanciară) a contribuabililor oneşti va fi modificat. Serviciul Fiscal de Stat a inițiat procesul de elaborare a intervențiilor și invită părțile interesate să prezinte până la data de 20 octombrie 2023 propuneri și sugestii la adresa electronică a persoanei responsabile pentru elaborarea proiectului: oxana.condrea(at)sfs.md.

 

Amintim, Regulamentul stabilește că acţiunea de stimulare morală (nonfinanciară) a contribuabililor oneşti şi contabililor-şefi profesionişti este organizată anual, către data de 1 iulie, de către Serviciul Fiscal de Stat prin conferirea certificatelor de credibilitate contribuabililor oneşti şi a diplomelor de merit contabililor-şefi profesionişti.

 

Totodată, certificatul de credibilitate asigură și un avantaj fiscal, scutind contribuabilii onești în următorii doi ani de controale fiscale prin metoda verificării totale şi tematice, iniţiate de organele fiscale, cu condiţia că, contribuabilul nu îşi schimbă comportamentul fiscal.

 

Lista entităților care au obținut certificatul de contribuabil onest în anul 2023 poate fi consultată aici.