SFS comercializează bunurile confiscate
23.10.2023

În vederea exercitării de către Serviciul Fiscal de Stat a atribuțiilor de evidență, evaluare și vânzare a bunurilor confiscate, a celor fără stăpân, a bunurilor sechestrate perisabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în proprietatea statului cu drept de succesiune și a comorilor, transmise autorității fiscale de către Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Vamal, Centrul Național Anticorupție, Procuratura etc., pe pagina oficială a SFS  sunt plasate şi actualizate informaţiile privind soldurile bunurilor confiscate propuse spre comercializare agenţilor economici.
 

Lista acestor bunuri poate fi examinată la compartimentul Transparența, rubrica „Bunuri confiscate și infracționale”, subrubrica „Bunuri confiscate”.

 

Conform pct. 27 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2001, sunt stabilite trei posibilități de comercializare a bunurilor confiscate:
 

- prin comerțul de consignație;

- în baza contractului de vânzare-cumpărare;

- pe bază de concurs.

 

Pentru procurarea bunurilor confiscate urmează ca persoana fizică/juridică să prezinte o cerere adresată Serviciului Fiscal de Stat prin care își exprimă intenția. În cerere se indică numărul procesului-verbal de preluare a bunurilor care urmează a fi procurate.
 

IMPORTANT! Serviciul Fiscal de Stat nu postează anunțuri privind comercializarea bunurilor confiscate pe rețelele de socializare.