Darea de seamă TFSP 20 va fi ajustată la noile prevederi ale legislației
26.10.2023

Prin Legea nr.207 pentru modificarea unor acte normative (fortificarea autorității de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice și sincronizarea termenului de valabilitate a licențelor de utilizare a frecvențelor radio), care a intrat în vigoare la 27 iulie 2023, din Legea nr.847/2000 a fost exclusă noțiunea de taxă de portabilitate.

 

Având în vedere anularea respectivei taxe, care anterior era raportată prin Dărea de seamă privind taxele în Fondul de susținere a populației (Forma TFSP 20), autoritatea fiscală a elaborat și propune pentru consultări publice proiectul ordinului Serviciului Fiscal de Stat cu privire la modificarea Ordinului nr. 53/2022.

 

Documentul prevede ajustarea Formei TFSP 20 și a Instrucțiunii cu privire la modul de completare și de prezentare a acesteia, precum și stabilirea perioadei începînd cu care urmează a fi aplicate prevederile proiectului.

 

Părțile interesate pot prezenta propunerile și sugestiile până la data de 30 octombrie 2023 la adresa electronica a persoanei responsabile pentru elaborarea modificărilor: ana-maria.pavlovscaia(at)sfs.md.