Revizuirea criteriilor de eligibilitate pentru subvenționarea complementară
02.11.2023

Măsurile de subvenționare complementară și condițiile specifice de eligibilitate pentru subvenționarea complementară din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, care la momentul de față se aplică în cazul construcţiei sau dotării tehnologice a pensiunilor agroturistice, vor fi extinse și asupra lucrărilor de reparație capitală, construcție, reconstrucție, extindere sau dotarea tehnologică a caselor rurale, pensiunilor turistice și unităților meșteșugărești din mediul rural.

 

Executivul a aprobat modificarea Hotărârii Guvernului nr.464/2023, astfel că criteriile de eligibilitate pentru obținerea și utilizarea creditului investițional, definit în Regulamentul aprobat prin hotărârea prenotată, vor fi aplicate atât pentru stimularea accesării acestor credite de agenții economici ce activează în alte forme de organizare, cât și folosirea creditului obținut pentru procurarea unui spectru mai larg de mărfuri și servicii.

 

Intervențiile prezentate supra sunt parte a proiectului de modificare a unor hotărâri ale Guvernului  ce au drept scop facilitarea activității mediului de afaceri. Alte prevederi ale documentului pot fi consultate aici.

 

Noile norme vor fi puse în aplicare la data publicării hotărârii în MO.