Bursa de Valori a înregistrat prima tranzacție cu obligațiuni de stat
06.11.2023

În cadrul Bursei de Valori a Moldovei a fost încheiată prima tranzacție cu obligațiuni de stat, marcând astfel un moment semnificativ în dezvoltarea pieței financiare naționale, comunică Ministerul Finanțelor, care a anunțat admiterea tranzacționării obligațiunilor de stat la BVM în luna mai anul curent. 

 

Astfel, au fost procurate 50 de obligațiuni de stat cu dobândă fixă de 8,5% și termen de circulație de 5 ani. Valoarea nominală a unei obligațiuni de stat este de 100 lei, iar prețul de vânzare-cumpărare la bursă a fost de 103,07 lei. Tranzacția reprezintă un pas important în consolidarea pieței de capital din Republica Moldova și evidențiază eforturile susținute ale participanților și regulatorilor pieței financiare pentru dezvoltarea și diversificarea gamei de produse financiare disponibile investitorilor, sporind în același timp atractivitatea instrumentelor financiare emise de Ministerul Finanțelor prin dezvoltarea unei pieți secundare.

 

Lansarea tranzacțiilor cu obligațiuni de stat la BVM creează oportunități de diversificare a portofoliilor pentru investitori și să participe la dezvoltarea economică a țării. Obligațiunile de stat reprezintă o modalitate sigură de investiții cu risc redus.

 

Acțiunea este un efort comun al Ministerului Finanțelor, Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Bursei de Valori a Moldovei și a Băncii Naționale a Moldovei.